Novinky  |  Žiaci  |  Rodičia  |  Iné informácie  |  Ďakujeme (2%) 

        • Pochod za život
          • Pochod za život

          • V nedeľu sme na historicky treťom Národnom pochode za život aj my povedali životu rozhodné ÁNO. Pridali sme sa k 50-tisícovému davu a svojou účasťou sme dali najavo, že pre nás je ľudský život posvätným Božím darom a je hodný ochrany už od počatia. Sme vďační Bohu za bohatý duchovný aj kultúrny program, za pekné slnečné počasie a taktiež za čas, ktorý sme mohli prežiť spoločne.

        • Svetový deň mlieka
          • Svetový deň mlieka

          • Dňa 25. septembra sme si na našej škole pripomenuli svetový deň mlieka. Na tento deň sme sa už celý týždeň pripravovali zaradením mliečnych produktov do jedálneho lístka. Pre našich najmenších žiakov si pani kuchárky s pani vedúcou školskej jedálne pripravili prezentáciu spojenú s ochutnávkou.

        • Máme kráľa čitateľov!
          • Máme kráľa čitateľov!

          • Máme kráľa čitateľov za uplynulý školský rok! V súťaži o "najknihomoľskejšiu" triedu zvíťazili deviataci! Viete, koľko kníh sa im spoločnými silami podarilo prečítať? Je ich presne 212! K tomuto vysokému číslu najviac prispeli Katka Duláková, Diana Krempaská, Kristína Leščinská a Simona Vagašová. Tieto milovníčky kníh sme odmenili darčekovou poukážkou do kníhkupectva Martinus, aby mohli obohatiť svoje domáce knižnice. Ani na ostatných čitateľov sme nezabudli - tí dostali sladkú odmenu. Tešíme sa záujmu našich žiakov o čítanie. Veď knihy sú nielen zdrojom poznania, ale aj pravej životnej múdrosti. Často majú moc meniť naše životy a pomáhajú nám byť lepšími ľuďmi.

             

             

        • Obnovená kaplnka
          • Obnovená kaplnka

          • Kaplnka je v cirkevnej škole srdcom duchovného života. Po niekoľkých rokoch sa dočkala obnovy. Bola vymaľovaná a sponzor daroval plávajúcu podlahu, ktorú bez nároku na odmenu položili priaznivci školy. Taktiež namiesto záclony bola nainštalovaná vertikálna žalúzia, ktorá tak za oltárom tvorí akoby stenu. Čiastočnú úpravu kaplnky inicioval školský kaplán, ktorý chce zo srdca poďakovať všetkým dobrým ľuďom, ktorí sa o rekonštrukciu pričinili. Veríme, že v novom školskom roku na tomto mieste modlitby, ktoré je zasvätené sv. Jánovi Pavlovi II., sa budú žiaci, študenti a učitelia radi stretávať, a tak posilňovať svoje spoločenstvo s Kristom.

        • Úspešní na T9
          • Úspešní na T9

          •                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

        • Výlet ako odmena
          • Výlet ako odmena

          • Za odmenu do prírody... Aj tak by sme mohli nazvať výlet, na ktorom sa dnes zúčastnili ôsmaci. V mesiacoch apríl a máj nazbierali najviac kilogramov papiera - až 1200 kg! Preto si tento nádherný deň právom zaslúžili. Tatry sa dnes ukázali v celej svojej kráse a prilákali nielen nás, ale aj mnohých ďalších školákov, ktorí tu dnes strávili nezabudnuteľné chvíle. Na programe bola bobová dráha, prechádzka lesom a člnkovanie na jazere, čo sa obrátilo na obrovskú zábavu. A mali sme šťastie aj na jeleňa, ktorý sa rozhodol, že nám bude robiť spoločnosť.

        • Výmenný pobyt
          • Výmenný pobyt

          • Od 30. mája do 2. júna sme v našej škole hostili 16 žiakov a dve učiteľky z partnerskej školy v Třebařove. Prežili sme spolu štyri dni bohaté na zážitky, ktoré boli plné radosti, vďačnosti a upevňovania priateľstiev. Po štvrtkovom privítaní a pohostení v škole odišli deti do rodín, kde sa o ne obetavo starali a robili všetko preto, aby sa cítili ako doma. V piatok sa českí žiaci zúčastnili na vyučovaní a mali možnosť vidieť, ako to v našej škole vyzerá a ako sa u nás učí. Popoludní bola na programe Belianska jaskyňa. Je síce z tých náročnejších slovenských jaskýň, ale zvládol ju každý. Keď sme sa vracali do Popradu, obloha sa vyjasnila a konečne vykuklo slniečko. Mali sme tak možnosť pokochať sa pohľadom na naše veľhory. 

            V sobotu sme naplánovali výlet do Vysokých Tatier. Počasie bolo priam rozprávkové. Hory nás privítali v celej svojej kráse a my sme si mohli túru užiť naplno. Najprv sme vyšli na Hrebienok, potom naše kroky viedli na Rainerovu chatu, kde sme mali šťastie na líšku Elišku. K Studenovodským vodopádom to bolo už len na skok. Očarili nás svojou majestátnosťou a silou. Na záver sme zakotvili v Tricklandii, kde sa každý vyšantil dosýta. Hovorí sa, že všetko má svoj čas, a tak aj tretí ročník nášho výmenného pobytu v nedeľu skončil. Sme vďační Bohu za nových priateľov, všetky zážitky a spoločne prežité chvíle. 

             

             

        • Výlet do ČR
          • Výlet do ČR

          • Vďaka projektu Záložka do knihy spája školy sme v tomto školskom roku mali možnosť už tretíkrát vycestovať do Českej republiky a navštíviť žiakov a učiteľov z našej partnerskej školy v Třebařove.

            Vyrazili sme vo štvrtok 9. mája. Naši českí priatelia pre nás pripravili skvelý program. V piatok sme sa zúčastnili na vyučovaní, v rámci ktorého na nás čakala aj ukážka vojnovej bojovej techniky. Poobede bol v pláne výlet na Dolnú Moravu a Stezku v oblacích (niečo ako náš Chodník korunami stromov), kam sme však nedošli, pretože nás zastihla silná búrka. Nikomu to však neubralo na dobrej nálade a po zohriatí sa pri teplom čaji v blízkej reštaurácii sme aj uschli. V sobotu sa počasie umúdrilo. Ráno nás vítala modrá obloha, za čo sme boli veľmi vďační, pretože bol pred nami celodenný výlet do Boskovíc. Navštívili sme tam Westernové mestečko, kde sme si užili všetky atrakcie: ryžovanie zlata, indiánsku show, jazdu na koňoch, fotenie sa s pravými kovbojmi, strieľanie z luku či dokonca požičanie kôz. Potom sme si urobili zastávku na miestnom zámku, ktorý je naozaj úchvatný. Vychutnali sme si jeho romantickú atmosféru počas prechádzky v nádhernej zámockej záhrade. Večer si deti užili posledné chvíle v rodinách, kde sa o ne obetavo starali. Všetko má svoj čas, a tak sme sa ani nenazdali a nadišla nedeľa. Lúčenie bolo veľmi srdečné, pretože za tak krátku dobu dokázali žiaci vytvoriť naozaj krásne priateľstvá. Pred nami bola päťhodinová cesta na Slovensko, ktorú sme si však spríjemnili rozprávaním zážitkov.

            Boli to požehnaný čas, za ktorý Bohu zo srdca ďakujeme. Veď on je darcom každej radosti. Žiaci sú šťastní a plní zážitkov. Záložka do knihy teda nespojila školy, ale ľudí. A my veríme, že tieto krásne vzťahy pretrvajú a že nás čakajú ďalšie krásne spoločne prežité chvíle.

        • Slávik Slovenska 2019
          • Slávik Slovenska 2019

          • Dňa 3. mája 2019 sa konalo okresné kolo celoslovenskej postupovej súťaže Slávik Slovenska 2019.  Naši slávici Eliška Špinerová z 3.A, Beátka Pitoňáková (ZUŠ) a Janko Hradiský (ZUŠ) si pred prísnou odbornou porotou v silnej konkurencii  50 súťažiacich, za  hudobného doprovodu Mgr. Anny Špinerovej, vyspievali tri krásne umiestnenia. Ľudová pieseň si získala nielen srdcia spevákov, ale aj publika, ktoré krásnu interpretáciu piesne odmenilo búrlivým potleskom.

            Spevákom srdečne blahoželáme a prajeme ešte veľa úspechov!

             

             

        • English is fun!
          • English is fun!

          • Tento týždeň  si naši druháčikovia priniesli na hodinu anglického jazyka ich tvorivé domáce  dielka - krabicové domčeky, byty, či izbičky s nábytkom, ktoré s nadšením odprezentovali v anglickom jazyku. Okrem zopakovania, si tak precvičili a upevnili slovnú zásobu k téme My house / My flat   a ukázali svoju fantáziu a predstavivosť svojim spolužiakom. Tešíme sa na ďalšie tvorivé učenie sa anglického jazyka!  ;)

             

             

        • Štúrov Zvolen
          • Štúrov Zvolen

          • V pondelok 29. apríla sa v našej škole konalo školské kolo rečníckej súťaže Štúrov Zvolen, do ktorej sa žiaci radi zapájajú a dosahujú už niekoľko rokov vynikajúce výsledky aj na úrovni okresu. Porota zložená z učiteliek slovenského jazyka rozhodla takto:

            1.kategória

            1. miesto: Daniela Zubajová, 6.A

             2. miesto: Ema Jurčíková, 5.A 

            3. miesto: Šarlota Gallovičová, 6.A

             

            2. kategória

            1. miesto: Adela Čarnogurská, 7.A 

            2. miesto: Zuzana Vojtechová, 9.A,

            Ester Vyhnalová, 7.A

             

            3. kategória

            1. miesto: Zuzana Nedoroščíková,

            2.AG 2. miesto: Bibiána Hudáková, 2.AG 

            3. miesto: Filip Dlhý, 2.AG 

            Víťazi jednotlivých kategórií postupujú na okresné kolo, ktoré sa bude konať 9. mája v Podtatranskej knižnici v Poprade. Držíme im palce

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Dňa 25.4. 2019 sa v priestoroch našej školy uskutočnilo školské kolo speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne SLÁVIK SLOVENSKA.

            Súťažiaci spievali dve ľudové piesne s hudobným sprievodom akordeónu. Súťažilo 25 detí.Trojčlenná porota rozhodla o takomto umiestnení

            I. kategória žiaci 1. - 3. roč.

            1. miesto Eliška Špinerová ZŠ

            1. miesto Beáta Pitoňáková ZUŠ

            2. miesto Terézia Vitková ZŠ

            3. miesto Terézia Vitková ZŠ

             

            II. kategória

            1. miesto Ján Hradiský ZUŠ

            2. miesto Denisa Dulová ZŠ

            3. miesto Alžbeta Pinteková ZŠ

        • Návšteva z Francúzska
          • Návšteva z Francúzska

          • V utorok, 30. apríla našu školu navštívil francúzsky židovský rabín Jean-Marie Élie Setbon, ktorý v roku 2008 prijal krst a stal sa kresťanom. Ježiš ho priťahoval už v detstve, ale jeho židovská identita mu bránila naplno ho prijať. Žiakom porozprával o svojej ceste ku Kristovi a tiež o svojich ôsmich deťoch, ktoré po smrti manželky Martiny v roku 2004 vychovával sám a stal sa "otcom na plný úväzok". Vo svojej prednáške zdôraznil, aké je dôležité poznať evanjeliá, v ktorých sa dočítame, ako Ježiš zmýšľal, hovoril a konal, a usilovať sa žiť podobne. Tiež vyjadril, aká nevyhnutná je osobná modlitba, vďaka ktorej môže človek Krista viac spoznávať. V závere bola krátka beseda, kde žiakom ochotne odpovedal na ich otázky. Za milé a povzbudivé slová mu úprimne ďakujeme.

        • Duchovná obnova
          • Duchovná obnova

          • Hneď po veľkonočných prázdninách sa ôsmaci išli duchovne obnoviť do Važca :) Prežili dva krásne dni, počas ktorých mali príležitosť povýšiť svoj vzťah s Bohom na vyšší level a zároveň prehĺbiť aj vzájomné priateľstvá. Animátori pripravili skvelý program. Na žiakov čakali nielen katechézy a sväté omše, ako by sme od duchovnej obnovy očakávali, ale aj rôzne hry, aktivity a súťaže, vďaka ktorým sa mohli zamyslieť nad svojím životom. Hlavnou témou bola Čistota vo vzťahoch. Myšlienky, ktoré odzneli, budú určite v duši každého účastníka rezonovať ešte dlhý čas. Neboli to však len dva vážne dni, ale aj zábavné 🐏 :D Veď náš Boh je Bohom radosti a každému dáva možnosť zakúsiť radosť svojho vzkriesenia :) Všetkým zúčastneným patrí veľká vďaka!

        • Matematická olympiáda
          • Matematická olympiáda

          • 9. apríla sa konalo okresné kolo v matematickej olympiáde. Naši žiaci Ondrej Pintek zo 6. ročníka získal 2. miesto a Kristína Leščinská z 8. ročníka získala 3. miesto. K získaným umiestneniam im gratulujeme a prajeme ešte veľa ďalších matematických úspechov.

        • Slávice z lavice
          • Slávice z lavice

          • Naše slávice z lavice dnes zahviezdili. Na okresnom kole súťaže v speve populárnej piesne si ešte len prváčka Tatianka Mrázová v prvej kategórii vyspievala krásne 2. miesto. Rovnako sa darilo ôsmačke Kristínke Leščinskej, ktorá si v tretej kategórii tiež vyslúžila 2. miesto. Vďaka patrí aj našej učiteľke spevu Radke Horákovej za ich kvalitnú prípravu. K úspechu našim speváčkam gratulujeme.

             

             

        • Úspešná Laura
          • Úspešná Laura

          • 13. marca 2019 sa v hoteli Patria na Štrbskom Plese uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie kultúrno-umeleckých súťaží pod názvom Zimná kalokagatia 2019. Naša žiačka Laura Dragošeková (v 2. kategórii žiakov 1. – 2. ročníkov základných škôl) získala za svoju výtvarnú prácu na tému : Môj vzor, moja motivácia krásne 2. miesto.

             

             

        • Čítanie v Martinuse
          • Čítanie v Martinuse

          • Čítanie je činnosť, vďaka ktorej môžeme prežiť aj také dobrodružstvá, o ktorých sa odvažujeme len snívať. Knihy menia pohľad na život, formujú srdce, obohacujú myseľ a pomáhajú budovať krajší a lepší svet. Aj preto sme si dnes boli čítať v Martinuse

             

             

        • Starší čítali mladším
          • Starší čítali mladším

          • Marec je mesiac, ktorý je už tradične venovaný knihám. Preto sme sa ho aj v našej škole rozhodli spestriť rôznymi sprievodnými podujatiami. Jedným z nich bola aj aktivita Starší čítajú mladším. Šikovné gymnazistky pripravili pre žiakov prvého stupňa základnej školy hlasné čítanie prvej kapitoly knihy Decká z mesta sa nevedia biť, ktorá sa o pár dní objaví na pultoch slovenských kníhkupectiev. Čítanie sprevádzali rôzne zaujímavé aktivity. Na príbehu dvoch kamarátov Petra a Sama si žiaci mohli uvedomiť, aké dôležité je v živote každého človeka priateľstvo a ako originálne a zábavne sa dajú riešiť nezhody. Veríme, že tí, ktorí si ešte tento mesiac neprečítali ani jednu knihu, to napravia.